Kindernevendienst

Tijdens de zondagse kerkdiensten wordt binnen de PG Oud Avereest – Balkbrug kindernevendienst verzorgd voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De kindernevendienst wordt voorbereid en begeleid door een groep enthousiaste volwassenen en jongeren.

De kinderen van groep 1 tot en met 8 maken een deel van de reguliere kerkdienst mee en gaan op enig moment tijdens de dienst naar hun eigen ruimte om naar verhalen te luisteren, met elkaar in gesprek te gaan, te knutselen, te tekenen of een spel te doen.

We werken met de methode van het Nederlands Bijbelgenootschap: Bijbel Basics. Het NBG heeft zich met deze methode ten doel gesteld om kinderen bekend te maken met de 200 belangrijkste Bijbelverhalen. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.

Omdat kinderen heel verschillend zijn en ook de leeftijden van de kinderen in de kindernevendienst uiteenlopen, probeert de leiding van de kindernevendienst iedere zondag verschillende verwerkingen aan te bieden, die passen bij het onderwerp van de zondag.

Zo hopen we alle kinderen een fijne tijd te kunnen geven bij de kindernevendienst.

Voor de zegen gaan we met de kinderen van de kindernevendienst weer de kerkzaal in om met elkaar de zegen in ontvangst te nemen.

• Onderweg viel hij in slaap. Er kwam een wervelstorm opzetten, zodat de boot water maakte en dreigde te zinken. Ze maakten hem wakker en riepen: ‘Meester, meester, we vergaan!’ Hij stond op en sprak de wind en de golven bestraffend toe. Daarop ging de wind liggen en kwam het water tot rust. -- Lucas 8:23-24