Open Doors juli en augustus 2024

Ben je een wortel, een ei of een theezakje…?

Omgaan met lijden. Wat zouden we doen als we in Nederland vervolgd zouden worden? Onderstaand verhaaltje staat in het recente Open Doors magazine.

Een jonge vrouw komt bij haar moeder en vertelt dat ze het moeilijk heeft. Ze wist niet hoe ze het moest redden en wilde de moed opgeven. Haar moeder nam haar mee naar de keuken en zette een pan water op het vuur en wachtte tot het water kookte. Ze nam een wortel een ei en een theezakje en deed dat samen in het hete water.

Na 20 minuten nam ze de pan water van het vuur, haalde de wortel en het ei er uit en vroeg haar dochter aan de wortel en het ei te voelen. De dochter constateerde dat de wortel slap en zacht was, het ei was hard en toen ze van het water nipte, proefde ze een volle, rijk geurende vloeistof. Ze vroeg haar moeder wat dit betekende.

Deze zei: het water is de weerstand, de beproeving die soms enorm tekeer kan gaan. De wortel, hard en stevig is door die weerstand slap en zacht geworden. Het kwetsbare rauwe ei werd door het hete water aan de binnenkant hard, het kneedbare binnenste werd door de tegenslagen hard. De theeblaadjes waren echter uniek: nadat ze in het kokende water hadden gelegen, veranderde het water.

De oorzaak van de pijn, het hete water, veranderde door de theeblaadjes. De geur en smaak komt vrij als de hitte van het water toeneemt. Dankzij tegenspoed kun je een beter persoon worden en verander je de situatie om je heen door je vast te houden aan Christus.

Wat zou jij zijn als de verdrukking en tegenspoed komt: een wortel, een ei of het theezakje….?

Voor meer informatie en gebedsbrief: www.opendoor.nl

Jan van Blanken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bijbeltekst van de dag

  • Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis. -- Jesaja 43:18-19