Oppasdienst en Minikerk

Oppasdienst,

Tijdens de zondagmorgendiensten, kunnen de kinderen van 0-4 jaar naar de oppasdienst, In de Brugkerk is de oppas in de grote zaal, en in de Reestkerk in de Reestkamer.

Het oppassen gebeurt door èèn ouder en een jongere. Een ieder die het leuk vindt om dit team te versterken is van harte welkom. P.S i.v.m.  We hopen dat dit seizoen de oppasdienst  weer gewoon kan.

Contactpersoon:

Everlien Haasjes ,             e-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel. 0523 656427.

Minikerk

Wat is dat eigenlijk?

Kindernevendienst

Tijdens de zondagse kerkdiensten wordt binnen de PG Oud Avereest – Balkbrug kindernevendienst verzorgd voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De kindernevendienst wordt voorbereid en begeleid door een groep enthousiaste volwassenen en jongeren.

De kinderen van groep 1 tot en met 8 maken een deel van de reguliere kerkdienst mee en gaan op enig moment tijdens de dienst naar hun eigen ruimte om naar verhalen te luisteren, met elkaar in gesprek te gaan, te knutselen, te tekenen of een spel te doen.

We werken met de methode van het Nederlands Bijbelgenootschap: Bijbel Basics. Het NBG heeft zich met deze methode ten doel gesteld om kinderen bekend te maken met de 200 belangrijkste Bijbelverhalen. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.

Omdat kinderen heel verschillend zijn en ook de leeftijden van de kinderen in de kindernevendienst uiteenlopen, probeert de leiding van de kindernevendienst iedere zondag verschillende verwerkingen aan te bieden, die passen bij het onderwerp van de zondag.

Zo hopen we alle kinderen een fijne tijd te kunnen geven bij de kindernevendienst.

Voor de zegen gaan we met de kinderen van de kindernevendienst weer de kerkzaal in om met elkaar de zegen in ontvangst te nemen.

Jeugdkerk - Follow Me - 16+ gespreksgroep - Belijdenisgroep

Jeugdkerk

Een keer per maand is er voor jongeren van de middelbare school (tot ca 16 jaar) jeugdkerk. Tijdens de ochtenddienst vieren jongeren samen hun eigen eredienst op een laagdrempelige manier. De jeugdkerk start in een eigen ruimte. Aan het eind van de gewone dienst komen de jongeren in de dienst om samen met de gemeente de zegen te ontvangen. De jeugdkerk wordt gegeven door één of twee volwassenen.

Follow Me

Vanaf 18 september is er, met uitzondering van de schoolvakanties, op woensdag- of vrijdagavond van Follow Me voor tieners van de eerste vier leerjaren van het voortgezet onderwijs (ca 12-16). We hebben om de week een avond waarin een thema centraal staat (kring) en een avond waarin de ontmoeting met elkaar en de gemeente centraal staat (ontmoeting). Het zijn gezellige avonden waarin we elkaar beter leren kennen en we nadenken en praten over het geloof, de bijbel, onze vragen en twijfels. Dit jaar is het thema: Van U is de toekomst…. we gaan in ieder geval iets doen met eten, maar ook dat we iets gaan doen voor een betere toekomst, of bouwen aan het koninkrijk van God. In januari organiseren we altijd samen een kerkdienst, in maart doen we mee met NL doet.

Contactpersoon:

Wilma Dunnink                       e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel. 0523-658161

16+ gespreksgroep

Als je 16 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom bij deze gespreksgroep. Het is dus voor wie te oud is voor de ‘Follow Me’, maar toch met leeftijdsgenoten verder wil praten, denken en ook spelen, over onderwerpen van geloof en leven, wat jullie bezighoudt. Ik ontmoet jullie graag ongeveer een keer per maand. Een uitnodiging krijgen jullie per mail.

Datum en tijd: overleggen we

Plaats: overleggen we

Leiding:           ds. Remko Veldman

Openbare Belijdenis van je geloof

Geloven doe je op je eigen manier en het is goed om daar ook gezamenlijk mee bezig te zijn.

Er is een tijd geweest dat geloven in God voor vrijwel alle mensen een gegeven was. Nu is dat totaal anders geworden. Geloven in God, dat wordt moeilijker. Je mag het best geloven, maar je hebt geen enkel bewijs. Toch komen mensen tot geloof en belijden ze hun geloof. Je hebt het niet zelf uitgevonden. Geloven is gegrepen worden door liefde die naar jou uitstraalt. Dat kan de liefde van je vriend of vriendin zijn, of van je vader of moeder, die je over de liefde van God hebben verteld. Iemand zei: In een omhelzing heb ik de liefde van God gevoeld. Geloven is geen eenzaam avontuur.

Elk jaar is er in de kerk gelegenheid om je voor te bereiden op het doen van Openbare belijdenis van je geloof. We hopen dat er zoveel (jonge) mensen dit samen willen doen, dat we een gesprekskring kunnen vormen. Deze kring zal beginnen in 2022. Wie doet er mee? Met de deelnemers zal een geschikte begindatum worden geprikt.

Opgave: Via intekenlijst op de startzondag 12 september of bij ds. Remko Veldman

• En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. -- Romeinen 8:28