Nieuws uit de gemeente

Samen jong bijeenkomst 28 september

“Samen Jong”. Het is al een paar keer voorbijgekomen. In het vorige kerkblad en de informatiegids kunt u er het een en ander over lezen. En tijdens de startzondag is het ook genoemd om commissieleden voor de werkgroep “Samen Jong” te vinden. Inmiddels zijn er zes vrijwilligers gevonden die graag willen meedenken en nog een paar gemeenteleden hebben het in overweging. En de commissie is gevormd door gemeenteleden van diverse leeftijden.

We gaan met elkaar zoeken naar mogelijkheden om generaties te verbinden. Gelukkig hebben we daarvan al heel mooie voorbeelden in de gemeente! Nog even in het kort op een rijtje waar het om gaat in “Samen Jong”:

De eerste bijeenkomst van de werkgroep is op 28 september. Bent u/ben jij ook geïnteresseerd om aan te sluiten: Welkom! (Dat geldt ook voor een volgende keer)

In het kerkblad zullen we u elke keer iets schrijven over “Samen Jong” en op de hoogte houden wat we in de gemeente ermee gaan doen. Het zullen geen grote veranderingen zijn! Maar we hopen wel dat we kleine stappen kunnen zetten om met elkaar kerk te zijn voor alle generaties.

“God begint in het kleine”. Daar vertrouwen we op als we beginnen met dit project!

Rolanda den Boon (kerkelijk werker jonge gezinnen)

Avond over Israëlreis, woensdag 4 oktober om 20.00 uur in De Schutse

Wij zien ernaar uit om een avond te houden over onze Israëlreis van maart jl. En met ‘we‘ bedoel ik dan Elly en ik. Het was een prachtige reis van 12 dagen en wij vinden het heerlijk om erover te vertellen. Met mooie foto’s en een ontmoeting met het land Israël. Het is een kans voor iedereen die erbij wil zijn.  Ik hoor al enthousiaste reacties van mensen die al eens eerder zo’n reis hebben gemaakt, hetzij een groepsreis, hetzij voor het werk. Het is mooi om nog eens een herbeleving te krijgen. Maar misschien is het ook een mooie gelegenheid voor wie zich afvragen of een Israëlreis ook iets voor hen is. Je kunt het bijzondere Bijbelse land als toerist bezoeken of als pelgrim. Wij zochten de weg in de voetsporen van Jezus met een huurauto. En dan win je vrijheid van keuzes en plaatsen die je wilt zien en hoelang je ergens blijft. En door die flexibiliteit zagen we misschien ook wel meer.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de staat Israël is uitgeroepen. En dit jaar is extra spannend omdat de huidige politieke situatie in een kantelmoment zit. Daar getuigt de onrust in het land van. Wij zijn er een beetje getuige van geweest. Op deze manier willen we aandacht hebben voor het bijzondere land Israël.  

Ds. Remko Veldman

Overig nieuws komende periode

Cantorij Zondag 1 oktober gaan we weer zingen voor de dienst; deze keer zijn dat de volgende liederen: uit het Liedboek 98b (Alles op aarde zing Gods eer) en 715 (Zoals de halmen buigen in de wind) en uit Hemelhoog 277 (Heer vergeef ons) De cantorij gaat deze liederen oefenen op dinsdag 26 september van 19.00 – 20.00 uur in de Schutse. Doet u mee ?

Denkt u aan de kledinginzameling donderdag 5 oktober voor st. 2HandsOn -

U kunt de kleding brengen op donderdag 5 oktober van 18.30 tot 19.30 uur bij de Brugkerk in de Schutse aan de Zwolseweg.

De kleding moet schoon, heel en draagbaar zijn.

Alvast hartelijk dank!

Gedicht omgaan met dementie

Afsluitend gedicht van de Contactpersonenavond 25 mei jl.

Het is alweer even geleden maar we hebben een boeiende contactpersonenavond gehad. Het thema was “Omgaan met dementie”. Aan het eind van de presentatie over dementie is dit gedicht uitgesproken:

Als het mistig wordt en als ik dan ga dwalen.

Mag ik dan bij jou?

Als ik eenzaam ben en ik niet word begrepen.

Mag ik dan bij jou?

Als ik verdrietig word en niemand weet een reden.

Mag ik dan bij jou?

Als ik onrustig ben, omdat ik alles kwijt ben.

Mag ik dan bij jou?

 

Mag ik dan bij je schuilen, als ik het niet meer weet.

En ook als ik moet huilen, als ik je naam vergeet.

Want als ik bij jou mag, als jij mijn angsten sust

en mij je aandacht geeft, dan kom ik weer tot rust.

GEZOCHT!!!!

In een vorig kerkblad heb ik iets verteld over het plan om kerkdiensten te organiseren voor  alle generaties en die een interactief karakter zullen hebben. Inmiddels is er een mooie naam bedacht voor deze diensten: DOE-KERK.

Geloven is doen. Samen dingen doen, verbindt

Er is van alles te doen tijdens deze diensten.

Om deze diensten te kunnen organiseren zijn vrijwilligers nodig.

GEZOCHT: Vrijwilligers van alle generaties

  • • Om mee te denken en meehelpen met het organiseren (kernteam)

OF

  • • Om mee te helpen tijdens de diensten met hand- en spandiensten

Op 25 januari kwam het kernteam voor het eerst bij elkaar. We kunnen nog wel wat meedenkers gebruiken!

Heb je zin om te helpen? Laat het me dan even weten! (tel. nr 06 443 34 465 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte een gedicht, dat past bij de bovenstaande oproep

Bijbeltekst van de dag

  • Wees niet bang, kleine Jakob, arm volk van Israël, ik zal je helpen – spreekt de HEER -, de Heilige van Israël is je bevrijder. -- Jesaja 41:14