Vanuit de kindernevendienst

Zondag 2 juni, de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, wordt ook wel ‘wezen zondag’ genoemd. De leerlingen zijn alleen. Jezus is terug naar de hemel en de Heilige Geest is nog niet uitgestort. In het verhaal kijken de leerlingen terug en denken aan wat Jezus gezegd heeft: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug”.

En dat gebeurt op het Pinksterfeest. Zondag 9 juni horen we het verhaal van de komst van de Heilige Geest. De leerlingen van Jezus zijn bij elkaar. Kleine vlammetjes blijven hangen boven hun hoofd. Ze zetten ramen en deuren open, ze gaan de straat op. Iedereen hoort in hun eigen taal wat er wordt gezegd.

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Jeugd

Het jeugdwerk in de kerk zet zich in om het evangelie door te geven aan de volgende generatie en daarnaast de jeugd een ontmoetingsplek te bieden. Zo hebben we voor de jeugd tot en met 12 jaar op zondagochtend de kindernevendienst. Voor jeugd van 12 tot en met 16 is er een keer in de maand op de zondag de jeugdkerk.

• De standvastige is veilig bij u, vrede is er voor wie op u vertrouwt. Vertrouw altijd op de HEER, alleen op hem, want de HEER is een rots sinds mensenheugenis. -- Jesaja 26:3-4