Iedere zondagochtend is er een kerkdienst, afwisselend om de vier maanden in de Reestkerk of de Brugkerk. Tot en met augustus zijn de kerkdiensten in de Reestkerk, welke om 09.30 uur beginnen.

De kerkdiensten zijn online te bekijken en te beluisteren, maar :

Vanaf donderdag 13 mei (Hemelvaart) gaan we weer kerkdiensten houden waarbij 30

gemeenteleden aanwezig mogen zijn. Men moet zich vooraf opgeven bij ds. Veldman,

telefonisch of via de mail. De regels (1½ m, mondkapje bij binnenkomst, niet zingen) blijven

van kracht. Van harte welkom!

Bij de diensten mogen er dus beperkt mensen aanwezig zijn; dus ook buiten diegene, die een taak verrichten, met een maximum van dertig personen..

Houd verder vooral de informatie op de website, de Leef Mee en Facebook pg-oudavereestbalkbrug in de gaten.

U kunt de kerkdienst hier bekijken en beluisteren, live of achteraf.

Meer informatie over de kerkdiensten kunt u vinden in de Leef Mee. Bij de Leef mee's staan ook de eventuele liturgieën.

Hieronder volgt informatie over de volgende (online) kerkdiensten:

9 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Moederdag / Doopdienst

13 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Hemelvaartsdag

16 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. A.P. de Graaf - Lieren

23 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman

30 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman  Heilig Avondmaal

Bij de diensten :

Zondag 9 mei, Doopdienst

In deze dienst zal de doop bediend worden aan Ruben Seinen, zoontje van Richard en Anja Seinen-Laarman, en broertje van Nienke en Emma, Beethovenstraat 75, Dedemsvaart. Zoals het nu lijkt zal het een onlineviering zijn, waarbij wel genodigden aanwezig zullen zijn met een maximum van 30. De dienst zal worden voorbereid met de doopouders.

Hemelvaart, donderdag 13 mei

Het is een goede traditie om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen. Het is een bijzondere ervaring om dan in de ochtendnevel het Hemelvaartsverhaal te lezen. Het wordt zoals het nu lijkt niet centraal georganiseerd, maar je kunt rond 7.00 uur uit eigen huis vertrekken of naar een mooi wandelpad.

De onlineviering wordt gehouden in de Reestkerk om 9.30 uur.

Pinksteren, zondag 23 mei

Pinksteren, het feest van de Geest, van wind, levensadem en vuur. De Geest waait waarheen zij wil, en dat is in deze onzekere tijd wel hoopvol om te weten. Zoveel is anders, de gemeenteleden zien elkaar zoveel minder. Maar ook nu waait de Geest hoopvol.

Het is de bedoeling dat deze dienst wordt voorbereid met een groepje gemeenteleden. Inhoudelijk is daar nu nog niets over te zeggen, laat je maar verrassen!

Zondag 30 mei, Heilig Avondmaal

Het is zondag Trinitatis, zondag van de Drie-eenheid (Vader-Zoon-Heilige Geest). In Johannes 3 komen we Nikodemus tegen. Theologisch is hij behoorlijk ingewijd, maar hij is niet afgestemd op de Geest. Het gesprek met Jezus loopt op misverstanden uit. We bidden om ‘verlichting met de Heilige Geest’, ook als we het Heilig Avondmaal vieren bidden we om diezelfde Geest, opdat wij delen mogen in het geheim van God in brood en wijn wat ons gegeven wordt om te leven.  Het is aan te bevelen om ook thuis brood en wijn/druivensap klaar te zetten om mee te vieren. Met kinderen samen kun je een mooie tafel dekken en versieren.

• Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: ‘Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde[…]