Iedere zondagochtend is er een kerkdienst, afwisselend om de vier maanden in de Reestkerk of de Brugkerk. Tot 1 mei 2021 zijn de kerkdiensten in de Brugkerk.

U kunt de kerkdienst hier bekijken en beluisteren, live of achteraf. Het kan zijn dat u met de cursor iets later moet klikken, en dat u enige minuten later pas beeld en geluid verneemt. De opnames starten namelijk vijf minuten voor aanvang van de dienst.

Meer informatie over de kerkdiensten kunt u vinden in de Leef Mee. Bij de Leef mee's staan ook de eventuele liturgieën.

Hieronder volgt informatie over de volgende (online) kerkdiensten:

Coronamaatregelen

Zoals u wellicht elders op de site al heeft gelezen is - in verband met alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus - besloten dat de onlinediensten helaas moeten plaatsvinden zonder kerkgangers. Bij de diensten mogen er geen mensen aanwezig zijn; alleen zij die een taak verrichten.

28 februari 10.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Mw. Joke van Beveren - Assen

7 maart 10.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Buitengewone dienst

10 maart   19.30 uur  Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl   Ds. R.H. Veldman  Biddag

14 maart 10.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman  Scholendienst

21 maart 10.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Mw. J. van Beveren - Assen

28 maart 10.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman

1 april 19.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Witte Donderdag

2 april 19.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Goede Vrijdag

3 april 21.00 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. N.E. Veldman-Potters Stille Zaterdag

4 april 09.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. R.H. Veldman Pasen

11 april 09.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. J.J. van Nijen - Deventer

18 april 09.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. J.C. Overeem - Stiens

25 april 09.30 uur Brugkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. J.G. Zomer - Staphorst

2 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Mw. G. Achterhuis - Hattem

9 mei 09.30 uur Reestkerk Via Kerkdienstgemist.nl Ds. M. van Sandijk - Holten Moederdag

Bij de diensten :

De kerkdiensten zijn voorlopig alleen online te bekijken en te beluisteren.

Houd vooral de informatie op de website, de Leef Mee en Facebook pg-oudavereestbalkbrug in de gaten. De diensten beginnen om 10.00 uur vanuit de Brugkerk.

Vanaf 4 april beginnen de diensten om 09.30 uur en vanaf 2 mei vanuit de Reestkerk.

De kerkdiensten zijn voorlopig alleen online te bekijken en te beluisteren. Houdt vooral de informatie op de website, de Leef Mee en Facebook pg-oudavereestbalkbrug in de gaten. De diensten beginnen om 10.00 uur vanuit de Brugkerk.

De Veertigdagentijd is al begonnen. Een tijd van bezinning en inkeer. Een tijd van toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen. Deze tijd van bezinning is voor ons een oefening van volgen van Jezus, dat wij ons niet afwenden van het lijden in onze tijd.

Zondag 7 maart, Buiten Gewone dienst

Voor deze dienst is een aantal gemeenteleden benaderd met de vraag een aantal liederen door te geven van Johannes de Heer met een motivatie voor een lied. Het thema is “God is nabij”. In een tijd waarin we afstand moeten houden, mogen we weten dat God dichtbij ons is. Het zal verder door gemeenteleden geleid worden.

Woensdag 10 maart, Biddag voor gewas en arbeid

Een kerkdienst midden in de week, dan moet het wel iets bijzonders zijn. Eeuwenlang is in het vroege voorjaar een gebedsdienst gehouden speciaal voor een nieuw groeiseizoen. Hoewel we veel in eigen handen hebben en op eigen kracht doen, toch blijven we ten diepste afhankelijk. Onze gezondheid, onze talenten, heel ons leven is gegeven door de God van hemel en aarde.

Uit de bijbel lezen we Mattheüs 25: 14-30, over het gebruik van onze talenten. We hoeven ons niet te schamen over wat we God bidden zullen, ook bidden is een talent die je kunt beoefenen. Zullen we onze gekregen talenten de komende tijd inzetten?

Zondag 14 maart, Doopdienst Online

Er mag weer gedoopt worden. De doop is aangevraagd voor Nadine, dochter van Jeffrey Deuzeman en Irene Slager, Meppelerweg 55. Zij is geboren op 25 januari jl. Allereerst zijn voor deze dienst familieleden uitgenodigd. Voor de andere gemeenteleden is deze dienst online mee te beleven. We hopen op een gezegende dienst.

Zondag 28 maart, Palmpasen

Het begin van de Stille week komt Jezus, de koning van Israël naar Jeruzalem. Mensen juichen, maar tegelijk begint het indringende lijdensverhaal. Johannes 12: 12-24 lezen we en natuurlijk zoeken we een creatieve samenwerking met kinderen.

Ds. Remko Veldman

• Zing een lied voor de HEER: wonderbaarlijk zijn zijn daden. Laat heel de aarde dit weten. Jubel en juich, inwoners van Sion, want groot is de Heilige van Israël, die in jullie midden woont. -- Jesaja 12:5-6